Ректор університету ​у Миколаєві працевлаштував родичів та систематично виписував їм премії.

У Миколаєві ректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили в 2019-2020 роках працевлаштував у ВНЗ своїх родичів і систематично виписував їм премії. Про це повідомляє СБУ в середу, 3 березня.

Задокументовано, що родичі ректора неправомірно отримали премії на кілька сотень тисяч гривень; точна сума встановлюється.

"Складено й оголошено кілька десятків протоколів про адміністративні правопорушення. Центральний районний суд Миколаєва розглянув матеріали і прийняв рішення про визнання ректора... винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Чиновник притягнутий до відповідальності", - сказано в повідомленні.

Також СБУ задокументувала ще низку зловживань з боку керівництва українських вишів. Службовці ВНЗ, які здійснюють підготовку інженерів і пілотів цивільної авіації в Києві і Кропивницькому, а також наукової установи МОН в сфері біотехнологій протягом 2019-2020 років незаконно нараховували премії на сотні тисяч гривень собі, знайомим і родичам, працевлаштованим ними в підлеглих установах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення