Репортери без кордонів: з початку року загинули 74 працівники ЗМІ

 УНН

З початку 2016 року під час виконання своїх професійних обов'язків втратили життя загалом 74 працівників мас-медіа. Такі дані вказані у звіті міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів"

Згідно з даними правозахисників, за період з 1 січня по 10 грудня 2016 року найбільше працівників ЗМІ загинуло в Сирії - 19 осіб. На другому місці в цьому рейтингу небезпечних для журналістів країн - Афганістан з 10 загиблими працівниками мас-медіа. Третє місце за Мексикою, де позбавили життя 9 журналістів. На четвертому та п'ятому місцях Ірак та Ємен з 7 та 5 загиблими працівниками ЗМІ відповідно.

У звіті наголошується, що 53 смерті - результат цілеспрямованого переслідування працівників мас-медіа. Крім того, вперше звіт містить не лише дані про загиблих професійних репортерів (57 випадків), а й про смерті так званих громадських журналістів та інших співробітників ЗМІ, приміром, членів знімальних груп.

Автори звіту вказують також і на той факт, що 95 відсотків загиблих - місцеві журналісти й лише 5 відсотків - громадяни інших держав. Більшість жертв - чоловіки, кількість загиблих жінок становить 5 осіб.

Зазначається також, що цьогорічна статистика загиблих журналістів значно нижча за торішню, коли жертвами обстрілів та нападів став 101 працівник ЗМІ. Це пояснюється насамперед тим, що дедалі більше кореспондентів залишають конфлікті регіони через небезпеку для власного життя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення