Reuters: 80% авіаударів у Сирії Росія завдала не по ісламістам

 Reuters

Чотири з п'яти російських авіаударів у Сирії не припали до районів, підконтрольних «Ісламській державі».

Така статистика ставить під сумнів заяви Москви, що головна мета її повітряної кампанії - завдати поразки ІДІЛ. Про це повідомляє Reuters.

Як показав аналіз, більша частина ударів була здійснена в районах, які утримують інші протистоять режиму сирійського президента Башара Асада угруповання, у тому числі відгалуження «Аль-Каїди», але також і бойовики, яких підтримує Вашингтон і його союзники.

Судячи з повідомлень Міноборони про уражених цілях і онлайн-архіву військових карт, російські ВКС проводили бомбардування в 64 населених пунктах з того моменту, як три тижні тому президент Володимир Путін розпорядився почати операцію.

З них не більше 15 перебували в районах, контрольованих ІДІЛ, свідчить дослідження Інституту Вивчення Війни.

«Якщо ви подивитеся на карту, вам відразу стане зрозуміло, що вони б'ються на з «Ісламським державою», а з іншими опозиційними групами», - заявив московський колумніст та заступник головного редактора інтернет-видання «Щотижневий журнал» Олександр Гольц.

Ця статистика підтверджує заяви Вашингтона і його союзників по нато, що російська інтервенція в Сирії, що стала для Москви найбільшої зарубіжної операцією з часу розпаду СРСР, має на меті підтримати Асада, у вівторок приїжджав в російську столицю, щоб подякувати Путіну за допомогу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення