Rеuters: НАТО не планує відправляти війська в Сирію

 Reuters

Керівництво НАТО не планує вводити сили альянсу в Сирію, заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє Rеuters.

«У НАТО, як у альянсу, немає планів по входженню до Сирії», - заявив генсек альянсу на парламентській асамблеї НАТО в Норвегії.

Крім того, Столтенберг підкреслив, що підтримка, що надається Росією президенту Сирії Башару Асаду, тільки затягує конфлікт в цьому регіоні.

За словами генсека НАТО, Росія повинна зосередити зусилля на боротьбі з «Ісламським державою», а не на підтримці сирійського лідера.Кілька днів тому на тлі повідомлень про вторгнення російських військових літаків у повітряний простір Туреччини генсек НАТО заявив про готовність направити сили альянсу в Туреччину.

«НАТО готове і здатне захищати всіх своїх союзників, включаючи Туреччину, від будь-яких загроз», - сказав він, зазначивши, що російські авіаудари в Сирії є «причиною для занепокоєння».Таку заяву генсек альянсу зробив перед початком Брюссельського саміту міністрів оборони НАТО.

На зустрічі серед іншого обговорювалася російська військова операція в Сирії. Столтенберг в ході переговорів сказав, що військові сили альянсу можуть бути вислані до Туреччини при необхідності, але поки цього робити не планується, оскільки армія країни, за його словами, сильна. Влада Туреччини згодом заявили, що не направляла в НАТО прохання про військову підтримку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення