Reuters порахувало мільярдні статки "дочки Путіна"

 Дождь

Агентство Reuters опублікувало розслідування, з якого випливає, що можлива дочка Путіна Катерина Тихонова володіє статком у мільярди доларів. Розслідування було опубліковано на сайті агентства у вівторок, 10 листопада

Після непідтвердженою інформацією з приводу особистості Катерини в ЗМІ, високопоставлений російський діяч розповів Reuters, що її прізвище - Тихонова. Голова Правління "Газпромбанку" Андрій Акімов, як повідомляє агентство, говорив, що він бачив Катерину, коли вона була дитиною, і останнім часом, і що Тихонова - дочка президента Росії Володимира Путіна.

За даними Reuters, в 2015 році 29-річна Тихонова назвала себе дружиною Кирила Шамалова, сина Миколи Шамалова, співвласника банку «Росія» і Виборзького суднобудівного заводу і "давнього друга президента". За оцінками, які агентству надали фінансові аналітики, як чоловік і дружина Шамалов і Тихонова володіли б корпоративними холдингами на суму близько двох мільярдів доларів - в основному це акції найбільшого в Росії нафтохімічного холдингу "СИБУР», які Шамалов придбав у підприємця Геннадія Тимченко, "іншого давнього друга Путіна ".

Крім того, пише агентство Reuters, Шамалову і Тихонової належить приморська вілла в місті Біарріц на південному заході Франції, вартість якої оцінюється приблизно в 3,7 мільйона доларів. Цей актив, за даними агентства, Шамалов також придбав у Тимченко.

Вілла, яку, як стверджує Рейтерс, Шамалов придбав три роки тому, являє собою чотириповерховий будинок з басейном, розташований на вершині морського стрімчака. За даними агентства, площа будинку, побудованого в 1950-х роках, становить близько 300 квадратних метрів, площа саду - близько двох тисяч квадратних метрів.

Агентство посилається на публічні документи, згідно з якими у вересні 2007 року Тимченко і його дружина Олена Єрмакова зареєстрували у Франції компанію SCI Атлантик, щоб придбати будинок. За даними агентства, 15 листопада 2012 акції компанії, яка все ще володіє віллою, були передані Шамаловим. Сума угоди невідома. У той же час, люди, що живуть поблизу, Reuters сказали, що Шамалова і Тихонову вони там не бачили.

Також, пише агентство, Тихонова займається публічними фінансованими проектами в Московському державному університеті.

Reuters вивчило офіційні документи і з'ясувало, що в рамках цих проектів Тихонова підписала контракти на кілька мільйонів доларів з державними організаціями. Тим часом, як відзначає агентство Reuters немає ознак того, що з цієї роботи Тихонова витягує особисту вигоду. Зокрема, за даними агентства, Тихонова допомагає керувати планом по розширенню кампусу МГУ на 1,7 мільярда доларів.

Катерина Тихонова і Кирило Шамалов відмовилися від коментарів для статті Reuters. Представник Тимченко, відповідаючи на запитання про будинок в Біарріце, заявив, що не буде давати коментарі з особистих питань. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков не зміг підтвердити Дощу інформацію про те, що Катерина Тихонова є дочкою Володимира Путіна.

Катерина Тихонова - російський громадський діяч, заступник проректора МГУ, керівник Центру національного інтелектуального резерву МДУ і глава фонду "Іннопрактіка", який спільно з університетом реалізує масштабний інвестиційний проект зі створення в Москві науково-технологічної долини на Воробйових горах. Також Тихонова, за деякими даними, є дочкою президента Росії Володимира Путіна. Само це припущення висунув журналіст і письменник Олег Кашин. За його словами, підтвердженими анонімним джерелом Reuters Тихонова взяла псевдонім по батькові бабусі Катерини Тихонівни Шкрябіной. Пізніше даний факт з посиланням на неназвані джерела підтвердило агентство Bloomberg. Ні Путін, ні його прес-секретар Дмитро Пєсков ніколи раніше не коментували цю інформацію.

Вперше Тихонова дала інтерв'ю наприкінці жовтня агентству "Інтерфакс», де вона розповіла про діяльність фонду. За її словами, він допомагає молодим ученим "створювати механізми їх залучення в процес перекладу власних наукових розробок на наступні етапи, аж до промислового впровадження".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення