Резонансна справа про загибель сестри Ноздровської: нардеп вказав на серйозні проколи прокуратури

Винуватець смертельної ДТП, жертвою якої стала сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської, Дмитро Россошанський може незабаром вийти на свободу через помилки в роботі прокурорів.

Про це пише народний депутат Мустафа Найєм.

За його словами, Россошанський може вийти за амністією, оскільки прокурори не внесли в обвинувальний акт важливі обставини, при яких була скоєна ДТП.

"Справа в тому, що прокурори побачили в діях Дмитра порушення правил дорожнього руху в дуже обмеженому обсязі. Вони не помітили його нетверезий стан і не врахували, що відразу після наїзду Дмитро замість надання допомоги потерпілій зайнявся рішенням своєї проблеми. Якби він надав їй допомогу, Світлана могла вижити", - пише Найєм.

Він вважає, що до наступного засідання повинні бути внесені зміни в обвинувальний акт. Так, обсяг обвинувачення Россошанського повинен бути доповнений п. 2.9 ст. 338.

"Водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин". Що цікаво, під час суду прокурори усно (!) озвучили, що Россошанський знаходився в стані наркотичного сп'яніння, але письмово в обвинувальний акт цього не внесено", - зазначає нардеп.

Також він вважає, що в порядку ст. 339 підсудному повинні висунути додаткове обвинувачення у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України, "а саме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, в разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечне для життя становище, що спричинило смерть потерпілої".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення