Резонансний скандал з платіжками в Києві: нові подробиці

 Тиждень

Понад 50 тисяч киян отримають перерахунок за опалення через виявлені порушення. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Як зазначається, загалом із 23 січня й до сьогодні Житлово-комунальна інспекція в місті Києві отримала 301 скаргу. Міська влада виявила низку порушень, у результаті перед «Київенерго» поставлене питання про перерахунок.

«Ми виявили неправомірні нарахування в будинках із лічильниками: показники лічильників або не знімались, або несвоєчасно були зняті. Виявлено нетипові проблеми, такі як некоректна робота лічильника, помилки при виготовленні проектної документації на встановлення будинкового лічильника. Наші інспектори зафіксували неполадки в роботі лічильників та інших елементів теплопунктів, наприклад, непрацездатні регулятори перепаду тиску, що в свою чергу призводить до перевитрат теплоносія», – сказав заступник голови КМДА Павло Пантелеєв.

Він також назвав проблемами, що стали причиною некоректних нарахувань, невідповідність площ – коли заявлена опалювальна площа нижча, ніж фактична, на яку нараховується тепло. Це спричинене добудовами, перебудовами і нелегальним збільшенням опалювальних площ.

«Також причиною таких нарахувань стають квартирні лічильники, коли деякі мешканці не подають обсяги споживання. У результаті спожите ними тепло нараховувалося іншим мешканцям, які не мають квартирних приладів обліку. Адже теплопостачальник при наявності приладу обліку зобов’язаний нараховувати за його показаннями», – зазначив заступник голови КМДА.

За його словами, понад 4 тисячі киян направили заявки на спільне зняття показань, тобто за останній місяць кількість охочих перевірити прозорість нарахувань збільшилася на тисячу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення