РФ активно перекидає на Донбас техніку та військових

Російсько-терористичні війська зосередили обстріли в смузі Донецьк-Горлівка, разом з тим, не зменьшуючи активності на Маріупольському напрямку, також зросла кількість обстрілу в Луганській області. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив координатор групи Інйормаційний Спротив Дмитро Тимчук

Крім вже неприкритого використання бойовиками 122-мм артилерії і 120-мм мінометів, а також бронетехніки, у двох випадках відзначається використання терористами 152-мм ствольної артилерії.

Зокрема, з району Веденское – Патріотичне терористи двічі відкривали вогонь по передових позиціях сил АТО в районі Лебединське і Широкіно з 152-мм артилерії (працювало 4 гармати). Крім того, з-за Саханки бойовики активно вели мінометні обстріли двома мінометними батареями 82-мм і 120-мм Опорні пункти українських військ в районі на схід Гнутово противник також обстріляв з 120-мм мінометів з позицій північніше селища Жовтень.

Район Старогнатовки, Мар'їнки і південніше даного населенного пункта, а також південно-східна окраїна Красногорівки – масовані та інтенсивні обстріли з 82-мм мінометів. По позиціях сил АТО в районі Докучаєвська бойовики вели вогонь з мінометів і гранатометів.

Авдіївка, Дослідне, Піски – гранатомети і кулемети, на передових позиціях сил АТО в районі на південний схід від Новгородського, в районі Тарамчук, південніше Луганського фіксувалося застосування противником бронетехніки

По всьому північно-західному «куті» в районі Горлівки противник відкривав вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів по позиціях українських військ в районі Майорска, Леніне, Жованки, Зайцево.

На Светлодарскій дузі – епізодичні обстріл з боку противника з кулеметів, активне використання бойовиками стрілецького озброєння в районі Троїцького, Санжаровки і Новозваноки.

У район Жовтня, Заіченко, Комінтерново, Дзержинського противник активно підтягує посилення (фіксувалася перекидання до роти на БМП-2, а також мінометної батареї). Схід, за Веселим, спостерігаються 2 групи танків бойовиків.

Фіксується активний рух автотранспорту з боєприпасами, живою силою і предметами матеріально-технічного постачання з південного напрямку через Шахтарськ в бік Донецька – до 30 одиниць за добу.

Триває перегрупування у складі Стахановської групи бойовиків. На схід від Новоолександрівки зафіксовано переміщення танків і вантажного армійського автотранспорту.

Протягом останнього тижня спостерігалася активне перекидання в окуповані райони Донбасу з території Росії через КПП «Успенка» військової техніки та озброєння (не менше 150 одиниць, у тому числі БМП, танки, артилерія, вантажівки з особовим складом і боєкомплектом). Також до Маркіно (Новоазовський район) з території РФ зайшла колона військової техніки (не менше 30 одиниц).

В районі Сніжне та Торезу фіксується збільшення кадрових військовослужбовців РФ. Спостерігається прибуття нових підрозділів ЗС РФ, однак про ротацію мова не йде - військовослужбовці, дислоковані в цьому районі раніше, свої позиції не покидають.

У середовищі бойовиків «1-го АК ДНР» поширюється інформація про введення з боку Росії тимчасової заборони на перехід російських найманців у РФ через підконтрольну окупантам частину державного кордону України.

Нагадаємо, що бойовики обстріляли з танка житлові будинки Мар'їнки

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення