РФ готується до кримсько-турецької війни

 Газета.Ru

У вівторок у Криму відбулася висадка з літаків Іл-76 батальонно-тактичної групи ВДВ РФ із зброєю і технікою. Всього в навчаннях візьмуть участь більше 2,5 тис. десантників, а також з'єднання ВКС РФ і Чорноморського флоту РФ, які в тому числі відпрацюють організацію протидесантної оборони. Опитані «Газетой.Ru» воєначальники вважають, що масштаб нинішніх навчань передбачає протидію вторгненню, на яке здатні тільки сили НАТО з участю такої регіональної держави, як Туреччина

У вівторок на навчаннях Повітряно-десантних військ Росії на полігоні Опук у Криму десантувалася батальонно-тактична група Новоросійської гірської десантно-штурмової дивізії з озброєнням і бойовою технікою, повідомив журналістам командувач ВДВ генерал-полковник Андрій Сердюков, який здійснює загальне керівництво маневрами.

«Сьогодні на полігоні Опук стартував етап практичного розіграшу бойових дій з дев'яти літаків Іл-76 На майданчик було десантовано в загальній складності близько 350 десантників, дев'ять бойових машин десанту БМД-2КУ і кілька контейнерів з запасами матеріальних засобів», — цитує Сердюкова «Інтерфакс».

За його словами, спочатку з літаків Іл-76 з висоти 1300 м на парашутних системах спеціального призначення «Арбалет-2» десантувалися розвідгрупи чисельністю до 40 осіб, а слідом за ними з висоти 800 м на парашутах Д-10 на майданчик приземлення були десантировані бойова техніка та вантажі і головні сили повітряного десанту у кількості понад 300 осіб.

Як уточнив командувач ВДВ, висадка повітряного десанту — частина першого епізоду практичного розіграшу бойових дій. Наступними його епізодами стануть висадка морського десанту на узбережжі Криму і висадка з вертольотів тактичного десанту в глибині півострова, які пройдуть послідовно один за одним.

У навчаннях вперше в історії Російської армії будуть одночасно підняті по тривозі і перекинуті в Крим відразу три з'єднання ВДВ зі штатним озброєнням і технікою загальною чисельністю 2,5 тис. осіб і 600 одиниць бойової техніки, Чорноморський флот і Повітряно-космічні сили (ВКС), підкреслюється на сайті Міноборони.

Ймовірний противник повинен, за легендою навчань, проводити або морську десантну операцію, або повітряно-морську десантну операцію, уточнює воєначальник. У першому випадку мова йде про висадку на нашу територію як мінімум дивізії морської піхоти (в іншому випадку це вже не операція), а у другому випадку до морським піхотинцям додається ще і повітряно-десантна (повітряно-штурмова) дивізія гіпотетичного супротивника.

Операція таких масштабів, очевидно, не по силам збройним силам України протягом найближчих 15-20 років, уточнює екс-начальник Головного штабу Військово-морського флоту адмірал Віктор Кравченко.

На його думку, морська десантна операція в Криму зараз по силам тільки Об'єднаним збройним силам НАТО в Південній Європі.

Одну з перших скрипок в цьому випадку будуть відігравати армія і флот Туреччини. До речі кажучи, Анкара не визнає законність входу Криму в Російську Федерацію, нагадав Кравченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення