РФ замикає коло: жодних інтернет-магазинів

Витрати російських компаній, які доставляють посилки і кореспонденцію, на виконання антитерористичних поправок, внесених в Думу РФ депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровым і вже схвалених президентом РФ, можуть скласти $2 816 773 573. Такі попередні розрахунки Національної асоціації дистанційної торгівлі РФ, надав "Ведомостям" її президент Олександр Іванов

Новий закон вступає в силу з 1 липня 2018 р. З цього моменту оператори поштового зв'язку в РФ зобов'язані використовувати рентгенотелевізійні і радиоскопичні установки, металодетектори, газоаналізатори і т. п., щоб виключити можливість пересилки зброї, вибухівки та інших заборонених речовин і предметів. На якій стадії пересилання треба проводити огляд, закон не конкретизує.

Закуповувати спецтехніку доведеться всім компаніям, що мають ліцензії на послуги поштового зв'язку, і це може подвоїти вартість доставки посилок, передбачає Іванов. А наслідком стане зниження кількості покупок в інтернет-магазинах на 30-40%: покупців навряд чи зацікавлять товари, доставка яких коштує дорожче, ніж вони самі, прогнозує він.

Подорожчання доставки неодмінно вплине і на асортимент інтернет-магазинів в РФ, і на їхні обороти, впевнений перший заступник гендиректора онлайн-магазину "220 вольт" Леонід Довладбегян. Постраждають транскордонні оператори, такі як AliExpress, eBay, LeEco і т. д., оскільки з подорожчанням доставки товари дешевше купити в звичайному магазині, прогнозує Довладбегян. Це означає, що постраждають в першу чергу жителі віддалених регіонів, які не можуть отримати товар інакше, як замовивши його доставку, а також люди, чиї можливості пересування обмежені, попереджає він.

Звичайно, обороти інтернет-магазинів знизяться, будуть і збитки, і незаплановані витрати – найменше постраждають роздрібні мережі, у яких взагалі немає доставки, а також компанії, що працюють в высокомаржинальном сегменті, такому як fashion, резюмує Довладбегян.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення