РФ застосувала у Сирії cуперпотужну зброю: багато жертв

 Ліга. Новини

Щонайменше два авіаудари, нанесені 15 жовтня по сирійській провінції Хомс, суперечили правилам ведення війни. Про це йдеться в повідомленні Хьюман Райтс Вотч (HRW) на офіційному сайті. В організації уточнюють, що країна-агресор використовувала в Сирії вакуумну бомбу.

За даними HRW, в ході двох атак в Хомсі загинули 59 мирних жителів, а найкривавішою стало бомбардування села Ганту - в результаті одного нальоту загинули 46 членів однієї родини, у тому числі 32 дитини і 12 жінок. Під удар потрапив будинок, де ховалася сім'я на прізвище Асаф - родичі одного з командирів повстанців Сирійської вільної армії Абу аль-Аббаса.

Всі загиблі були мирними жителями, будинок знаходився далеко від лінії фронту і там не було військових. Сам аль-Аббас під час бомбардування був на передовій.

HRW повідомляє, що в організації є список загиблих і зниклих без вісті.З посиланням на фотографії з місця повідомляється, що будівля була зруйнована боєприпасом об'ємного вибуху (вакуумної бомбою), більш руйнівним, ніж звичайні авіабомби того ж розміру. Один з активістів Абу Мохамед заявив, що члени сім'ї ховалися на нижньому ярусі житла, де було обладнано подобу бомбосховища. Після закінчення бомбардування жителі намагалися дістати людей з-під завалів, але бачили тільки частини тіл і руїни.

В результаті удару по Тер-Маалеху зруйнована місцева пекарня, загинули 13 мирних жителів, а також один з польових командирів повстанців.

Вакуумна бомба- найсильніша неядерна зброя

Вакуумна, або термобарична бомба за своєю потужністю практично не поступається ядерних боєприпасів.

Через здатність створювати надпотужну вибухову хвилю і випалювати кисень на великих площах до стану, близького до вакууму, і пішла назва бомби. Вона була оголошена експертами ООН "наднегуманним засобом ведення війни, що викликає надмірні страждання".

Людина в районі вибуху такої бомби отримує жахливі травми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення