Річку Стугна отруїло місцеве підприємство (відео)

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів вважає причиною забруднення річки Стугна на Київщині викиди одного з підприємств, яке орендує площі на місці колишнього заводу "Холодильник".

Про це повідомляє сайт відомства.

Відзначається, що інформація про отруєння річники червоною рідиною і масову загибель риби надійшла 15 липня.

Після цього було створено робочу групу, яка виїхала для відбору проб води, загиблої риби та встановлення попередніх причин забруднення.

За результатами лабораторних досліджень, у пробах води та риби виявлено загальну токсичність, перевищення вмісту аміаку, сірководню та пестицидів: Протіоконазолу та його метаболітів Протіоконазол-дестіо, Металаксилу М, Флудіоксонілу, Ефіру фосфату, Імідаклоприду.

"Попереднім розслідуванням встановлено, що ймовірним джерелом забруднення стали викиди одного з підприємств, що орендує площі на заводі "Холодильник".", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зараз цим питанням опікується Національна поліція, яка порушила кримінальну справу за забруднення річки.

Держпродспоживслужба рекомендує населенню утриматися від купання в річці Стугна та вилову риби до стабілізації екологічної ситуації.

За даними екологів, забруднення річки Стугна нанесло державі збитків на 3-5 мільйонів гривень.

Викид токсичної речовини забруднив гідрологічний заказник "Копачівський".

МБО "Екологія-Право-Людина" звернулась до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження щодо забруднення території заказника.

Як відомо, у місті Васильків Київської області місцеве підприємство отруїло річку Стугну, скинувши великий обсяг хімічної речовини. Це призвело до масової загибелі риби та інших живих організмів у річці. За словами активістів, ймовірно, водойму отруїло підприємство "Ацелот", бо саме з їх території витікала червона вода. "Ацелот" свого часу виробляло фарбу для пофарбування днищ кораблів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення