Рівненський суд заарештував рахунки Ощадбанку Росії

 Zaxid.net

Рівненський міський суд ухвалив рішення заарештувати 8,5 мільярдів гривень на рахунках Ощадбанку Росії, повідомляє Zaxid.net.

Таке рішення суд прийняв 26 січня у процесі розгляду позову підприємця Євгена Пухальського, який вимагає від банку повернути його внесок розміром 324 млн євро. Підприємець судиться зі Сбербанком Росії ще з вересня 2015 року.

В червні 2013 року він поклав на рахунок у луганському відділенні 300 млн євро. Через рік, за рахунок відсотків, сума вкладу зросла на 24 млн євро. За тодішнім курсом НБУ разом це склало більше 8 млрд гривень.

Однак Сбербанк Росії відмовився виплачувати цю суму клієнту. У відповідь Євген Пухальський подав на банк до суду. Сам підприємець заявив, що якщо відсудить у російського банку гроші, то віддасть їх на благодійність і на армію. На питання про походження такої великої суми грошей молодий підприємець не відповідає, лише зазначає: діяв в інтересах офшорної компанії, що має всі необхідні документи. Назва компанії він назвати відмовляється.

Адвокат позивача Сергій Васінюк вже заявив, що арешт грошей є першою важливою перемогою в цій справі. Суд продовжить розглядати справу. Наступне засідання призначено на 4 лютого.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення