Ризикнула своїм життям: у Новій Одесі жінка винесла з вогню трьох сусідських дітей, які задихнулися і впали (відео)

У Миколаївській області у Новій Одесі місцева мешканка Людмила Сімоненко врятувала на пожежі трьох малолітніх дівчат. Рятувальники номінуватимуть жінку на Всеукраїнську акцію "Герой-рятівник року" за врятовані дитячі життя. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Пожежа в одноповерховому житловому будинку на шість сімей на вул. Миколи Хвильового сталася 18 серпня зранку. Коли вогнеборці прибули за викликом з'ясувалось, що дівчаток-близнят 2016 р.н. та їхню сестричку 2018 р.н. винесла з приміщення сусідка Людмила Сімоненко.

Пізніше жінка розповіла, що вдома поралась по господарству і раптом відчула запах диму.

"Вибігла надвір. Бачу, дим валить з вікон помешкання, а я ж знаю, що там троє діток. Навіть не розумію, як змогла вибити двері в кімнату, там навіть ручки не було. Смикала, нігтями двері рвала, так вони й відчинились. Щільний дим повалив, аж в очах потемніло. Зайшла, бачу, на підлозі біля дверей обличчям донизу лежить найменше дитинча. Я до неї – вхопила й винесла назовні. Потім розшукала другу, також винесла її, а далі – нічого не видно через дим. Вибігла надвір, набрала у легені повітря і зайшла в помешкання втретє, знайшла останню, винесла і її", – розповіла Людмила.

Потім рятівниця ретельно витерла від сажі дітям обличчя, аби ті могли дихати. Медики госпіталізували дітей до лікарні Миколаєва. Наразі стан двох дівчат стабільний, а однієї – важкий.

Вогнеборці загасили пожежу на площі 18 кв. м., її причина встановлюється.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення