Родичками підозрюваних в організації теракту в Каліфорнії були росіянки

 Associated Press

У рамках розслідування справи про стрілянину в центрі для людей з обмеженими можливостями у Сан-Бернардіно з'ясувалося, що Енріке Маркес, що поставляв зброю каліфорнійським стрільцям, пов'язаний родинними узами з організатором атаки Ризуаном Фаруком, повідомляє Associated Press.

У повідомленні говориться, що Енріке Маркес оженився в 2014 році на Марії Чорних. Як виявилося, сестра Чорних, Тетяна, раніше вийшла заміж за брата Ризуана Фарука.

Відзначається, що обидві жінки є росіянками.

Повідомляється, що Маркес також прийняв іслам, але відвідував мечеть три або чотири рази за сім років.

За словами друзів Маркеса, він ніколи не говорив про свою дружину і не дотримувався релігійного способу життя.

Раніше повідомлялося, що постачальник зброї для каліфорнійських стрільців виявився другом сім'ї.

Американські слідчі встановили, що організатор стрілянини в каліфорнійському Сан-Бернардіно в 2012 році планував здійснити теракт разом зі своїм сусідом і давнім другом Енріке Маркесом, який постачав йому зброю.

За словами джерел, вони разом вибрали місце для атаки в Каліфорнії, але не стали вживати дій із-за хвилі арештів за звинуваченнями, пов'язаними з тероризмом.

2 грудня Ризуан Фарук і його дружина, Ташфен Малік, влаштували стрілянину на території центру для людей з обмеженими можливостями у місті Сан-Бернардіно в Каліфорнії. За даними поліції, підозрювані використовували військову тактику і були підготовлені до тривалої атаці. За офіційними даними, в результаті обстрілу 14 осіб загинули і 17 отримали поранення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення