Росія активно нарощує кількість озброєння в Криму

 5 канал

Сьогодні відбувається активна мілітаризація анексованого Криму. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Йде активна мілітаризація окупованого Криму, розгортаються нові системи озброєння і бойової техніки, які прибувають з Російської Федерації - все це спрямовано на те, щоб повністю зробити з Криму військову базу... На сьогоднішній день найбільш загрозливою для України є постачання новітніх засобів, які можуть нести ядерну зброю. Це по-перше», - зазначив він.

Другою небезпекою розвідник назвав нарощування кількості підводних човнів, фрегатів, ракетних катерів, які можуть використовувати новітні ракетні комплекси типу «Калібр».

«Крім того, нарощування бойової авіації, яка з території Криму може працювати майже по всій території України», - сказав Скібіцький.

За його словами, на сьогодні це, зокрема, три підводні човни класу «Варшав'янка», нові три фрегата, які вже прибули, типу «Адмірал Макаров»(всього шість), 30 танків, які є вже в озброєнні в окупованому Криму, ракетні комплекси типу «Бастіон».

«Крім того, йде переозброєння зенітно-ракетного полку новітніми комплексами С-400. Це вже посилення протиповітряного угруповання Криму»,- додав він.

У розвідці також переконані, що Кремль може використати навчання для провокацій. Нині у Криму проводяться масштабні військові навчання "Кавказ-2016".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення