Росія через кордон не пропускає людей з документами, виданими в ОРДЛО

Російською владою вживаються заходи, спрямовані на недопущення мародерів та осіб з кримінальним минулим на свою територію. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Головне управління розвідки Міністерства оборони України

"Так, на неконтрольованих пунктах пропуску відмічено проведення робіт з інженерного облаштування та посилення заходів з перевірки осіб, які перетинають кордон. Зокрема, перетин кордону заборонено особам, які мають документи видані окупаційними адміністраціями. Пропускають лише тих, хто має офіційні документи України. Одночасно, на пунктах пропуску перебувають мобільні групи, які здійснюють додаткову перевірку документів та транспортних засобів, що переміщуються з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. При цьому, проводиться опитування на предмет причетності до діяльності “силових структур” “ДНР” та “ЛНР”.

У зв’язку з відсутністю умов для проходження служби військовослужбовці частин і підрозділів 8 Армії Південного ВО ЗС РФ масово ухиляються від проходження військової служби. Через неукомплектованість особовим складом командуванням введено заборону на звільнення з військової служби та запроваджено спеціальний алгоритм під час планування та проведення відпусток військовослужбовцями, спрямований на забезпечення їх примусового повернення з відпусток. Алгоритм передбачає розрахунок маршруту руху до місця проведення відпустки із зазначенням контрольних пунктів та часу їх проходження.

Серед військовослужбовців ЗС РФ поширюється інформація щодо уникнення проходження служби у з’єднаннях і частинах Південного ВО, насамперед у 150 мотострілецькій дивізії (Новочеркаськ) 8 А, де спостерігається найбільша кількість військовослужбовців, що не повернулися з відпусток до місця несення служби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення