Росія готується до наступу на Донбасі до Нового року - розвідка

 Укрінформ

Росія готується до розширення масштабів збройного протистояння на Донбасі, що може розпочатись вже у другій половині грудня цього року. Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. "Ситуація на сході України набуває додаткового ускладнення якісно нового характеру.

Проявом цього є збільшення кількості та розширення масштабів провокацій противника, пов'язаних з нападами на позиції українських військ із залученням груп бойовиків від 30-40 до 100 осіб, посилених бронетранспортерами та бойовими машинами піхоти. Протягом останнього часу такі зіткнення відбулись в районах н.п. Авдіївка, Павлопіль, Зайцеве", - зазначили в розвідці.

Крім того, активізується діяльність диверсійно-розвідувальних груп, включаючи спроби проривів углиб прифронтової зони, а також мінувань передових та тилових районів. При цьому застосовуються класичні методи ведення терористичної війни, включаючи встановлення важких фугасів для підриву автомобільної та бронетанкової техніки, а також розтяжок та протипіхотних мін, заборонених міжнародними конвенціями

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення