"Росія готується до тотальної війни проти України": ЄС обговорює заборону фінансових і банківських зв'язків з Росією у зв'язку з можливим вторгненням

Європейський Союз обговорює новий раунд економічних санкцій проти Росії зі Сполученими Штатами та Великобританією у зв'язку з потенційною військовою загрозою з боку РФ щодо України. Про це повідомляє Reuters.

"Ми переконані, що Росія насправді готується до тотальної війни проти України. Це безпрецедентна подія, ймовірно, з часів Другої світової війни. Якщо це безпрецедентна подія... це означає, що відповідь має бути безпрецедентною", - сказав міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Дипломати ЄС повідомили, що дискусії були зосереджені на потенційному поступовому посиленні будь-яких санкцій, починаючи від можливих заборон на поїздки та заморожування активів російських політиків до заборони фінансових і банківських зв'язків з Росією.

Також обговорюють санкції щодо газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною, щоб не допустити його введення в експлуатацію, Також планують націлитися на російські державні оборонні та енергетичні компанії аби скасувати контракти на природний газ.

Представники заявили, що такі кроки, будуть розглянуті лише в тому випадку, якщо російські війська відкрито порушать український кордон.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення