Росія готувала масштабний наступ під Авдіївкою – ОБСЄ

 Fakty.ua

Вже за півроку до масштабної атаки російські війська розширювали свої позиції біля Авдіївки і в підконтрольних Києву районах на лінії зіткнення.

Про це вчора заявила на засіданні постійної ради у Відні представник США в ОБСЄ Кейт Бернс, передає Іnforesist.

– Цю ескалацію підготувала Росія і бойовики. Щойно почалися бойові дії, об’єднані російсько-терористичні сили блокували доступ СММ до Ясинуватої протягом наступних трьох днів, — заявила представник СММ.

Крім того, не менше шести артилерійських позицій на підконтрольній бойовикам території у межах досяжності Авдіївки зафіксовані на супутникових знімках.

А за тиждень до початку штурму СММ спостерігала в підконтрольному бойовикам Кришталевому вантажівки з боєприпасами, які формою і розміром відповідали ракет для РСЗВ. За два дні до початку штурму, безпілотник СММ ОБСЄ помітив 45 вантажівок військового типу в камуфляжному забарвленні за 500 метрів від залізничної станції у контрольованій бойовиками Амвросіївці, яка знаходиться лише за 15 кілометрів від російського кордону.

Вона додала, що терористи переслідували спостерігачів СММ і змусили їх покинути місцевість, також не пустили в Маркіне, яке знаходиться менш ніж за 5 кілометрів від російського кордону.

Представник США закликала Росію припинити агресію проти України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення