Росія хоче повернути захоплені території Донбасу, - Тука

 5 канал

Про повномасштабне стратегічне вторгнення Росії в Україну наразі мова не йде. Про це заявив заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука.

"Я не хотів би вдаватися в деталі чому саме. А щодо провокацій тактичного характеру, наприклад для захоплення якогось населеного пункту, такі дії цілком можливі", – сказав він.

"Головна мета Путіна, я абсолютно переконаний, – не захоплення нових територій. Росія подавилася тим шматком, який вона зараз хапнула і не може нічого з цим зробити. А головна мета – повернути окуповані території, зокрема, Донбасу, але на своїх умовах, які для нас, звісна річ, неприйнятні. Навколо цього і йде зараз протистояння", – наголосив Тука.

Він також додав: "Ця зараз риторика навколо Мінських переговорів, про можливий розрив дипломатичних стосунків, про заяви, що РФ виходить з Мінських переговорів або ми не будемо більше контролювати терористів, потім знов повернулись, ми все-таки будемо на них впливати. Це все гра м'язами".

У свою чергу представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу" заявив, що найближчою задачею РФ може бути вихід до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей.

"На сьогодні Росія використовує саме гібридний сценарій за всіма напрямками – політичним, інформаційним, військовим, економічним, тобто РФ використовує всі важелі впливу і тиску на Україну, насамперед, щоб ми погодились на виконання Мінських домовленостей, на питання врегулювання ситуації щодо окупованих територій на тих умовах, які пропонує РФ", – пояснив Скібіцький.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення