Росія ймовірно планує об'єднати "ЛНР" та "ДНР"

Серед бойовиків зі складу батальйонів «республіканської гвардії ДНР» ходять чутки про підготовку перекидання даних формувань в «ЛНР» для проведення акції по возз'єднанню з «ДНР» в одне державне утворення». Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи "Інформацій Спротив" Дмитра Тимчука.

"Подробиці підготовлюваної «возз'єднання» не вказуються. Такі ж чутки зафіксовані серед поліцейських ДНР» у Донецьку та Горлівці та в декількох «армійських» підрозділах «1-го АК ДНР».

У «ЛНР» також придумали «пояснення», з якою метою Київ припинив водопостачання окупованих районів. Згідно інформації, поширюваної бойовиками серед місцевих жителів «ЛНР», українська влада дала вказівку організувати хімічне зараження води, що постачається «для зомбування» населення окупованих районів якимись завезеними із США хімікатами, і нібито на час запуску обладнання для «зараження» водопостачання припинене. Про багатомільйонні борги «ЛНР» за воду не згадується.

За словами Тимчука, одночасно в «ДНР» і «ЛНР» підконтрольні бойовикам «ЗМІ» отримали вказівку роздувати тему припинення водопостачання в контексті «звірств київської хунти», «негуманного поводження з мирними жителями Донбасу», «української злочинів влади проти власного народу» (в останньому випадку населення «Л/ДНР» подається як «народ України», при цьому протиставлення «Л/ДНР» як якихось окремих «державних утворень» «фашистської Україні» пропагандистів не бентежить). Згідно з вказівками, головним винуватцем і ініціатором даних «злочинів» Києва слід виставляти секретаря РНБО А. Турчинова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення