Росія перекинула до сусідньої країни 40 літаків і вертольотів

 СЕГОДНЯ

В рамках антитерористичних навчань Росія перекинула в Таджикистан близько 40 літаків і гелікоптерів, серед яких бомбардувальники, штурмовики. Про це повідомив помічник командувача військами Центрального військового округу РФ полковник Ярослав Рощупкин.

За його словами, російська авіація розміщена на трьох таджицьких аеродромах.

"Близько 40 літаків і гвинтокрилів Центрального військового округу перекинуті з Росії на три оперативних аеродроми Таджикистану для участі у спільних навчаннях з антитерору, в яких візьмуть участь колективні сили оперативного реагування ОДКБ", – сказав Рощупкин.

Він зазначив, що в навчаннях буде задіяно шість бомбардувальників Су-24М, шість штурмовиків Су-25СМ, вертольоти Мі-8АМТШ "Термінатор" і Мі-24.

Планується, що льотчики будуть прикривати розгортання наземних військ, завдавши удари по умовному противнику.

За словами полковника, в навчаннях також візьмуть участь гірськострілецькі, танкові і артилерійські підрозділи, спецназ, а також парашутно-десантні та десантно-штурмові групи – усього понад п'ять тисяч солдатів і офіцерів.

Нагадаємо, як говорив в кінці жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу, Росія посилює військове угрупування на кордоні з Україною.

За його словами, війська Західного військового округу РФ, що межує, в тому числі, з Україною, до кінця 2017 отримають понад 1,8 тис. одиниць нової і модернізованої техніки.

Також в кінці вересня в ЗМІ з'явилися повідомлення, що Кремль стягує війська до кордону ще з однією країною. Тоді йшлося про нібито присутність біля кордонів з Північною Кореєю величезної кількості військових і техніки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення