Росія підняла по тривозі "Іскандери" в Іванівській області

 Канал 112

У Іванівській області РФ підняли по навчальній тривозі ракетне з'єднання, оснащене оперативно-тактичними комплексами "Іскандер-М". Про це повідомив начальник прес-служби Західного військового округу РФ Ігор Мугінов.

Військові будуть відпрацьовувати нанесення одиночних і групових ракетних ударів. У перевірці беруть участь близько 500 осіб і до 80 одиниць техніки.

"В ході тренування розрахунками ОТРК "Іскандер-М" належить здійснювати багатокілометрові марші по пересіченій місцевості переважно в нічний час, відпрацювати нанесення умовних одиночних і групових ракетних ударів з підготовлених і непідготовлених стартових позицій. Кожному підрозділу належить виконати понад 30 спеціальних завдань", - сказав Мугінов.

Головною метою навчань є перевірка можливостей з'єднання в найкоротші терміни переміщатися на великі відстані і демонстрація польової виучки на незнайомій місцевості.

"Іскандер" - це оперативно-тактичний ракетний комплекс, призначений для ураження бойовими частинами в звичайному спорядженні малорозмірних і площинних цілей в глибині оперативної побудови військ противника. Передбачається, що може бути засобом доставки тактичної ядерної зброї. Найбільш імовірні цілі: засоби вогневого ураження (ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, далекобійна артилерія), засоби протиракетної і протиповітряної оборони; літаки і вертольоти на аеродромах; командні пункти, вузли зв'язку; найважливіші об'єкти цивільної інфраструктури.

До складу комплексу "Іскандер" входять два типи ракет: балістичні 9М723 і крилаті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення