Росія планує бомбити бункер під Офісом Президента: аналітики озвучили невтішні прогнози по Києву

"Центр управління" у Києві - бункер під ОП - може стати головною мішенню російських терористів, які будуть "мститися" за знищення ракетного крейсера "Москва".

У зв'язку з цим експерти прогнозують посилення ракетних обстрілів по центральній частині української столиці, не можна виключати навіть ядерний удар. Про це пише "Сьогодні" з посиланням на опитаних аналітиків.

Військовий експерт Олег Жданов каже, що мова може йти про "турбуючий вогонь", який виснажує. Його застосовують з метою морально-психологічної дії на живу силу противника.

"Аж до посилення ракетних ударів по урядовому кварталу Києва", - уточнює він.

За словами Жданова, заяви росіян про те, що "час завдавати удару" - є політичними.

"Це говорить про те, що вони можуть завдати удару. Наскільки він може бути успішним, чи досягнуть вони своєї мети - це покажуть можливості нашої ППО. Якщо ж противник застосує ядерну зброю, то війна перейде зовсім в іншу площину. Наслідки для Росії будуть зовсім іншими. Що стосується центру прийняття рішень, то він добре захищений. Дуже добре. Він будувався в радянські часи в розрахунку на можливий ядерний удар. Хоча технології озброєння давно зробили крок вперед, але, повторюся, об'єкт захищений добре", - зазначає експерт.

Як відомо, раніше депутат Держдуми Михайло Шеремет заявив, що "час завдати нищівного удару по центру управління і прийняття рішень у Києві". Радник глави Офісу президента Олексій Арестович сказав, що якщо буде удар, то Україна знайде можливості для відповіді.

А от про держтаємницю України на всю Росію розповів експрем'єр Микола Азаров.

"Центр управління та ухвалення рішень" – це бункер на території Офісу президента України. Якщо він (президент України, – Ред.) перебуває у Києві, ось, у відомому мені добре бункері на території адміністрації президента, то це абсолютно захищений, ще за радянських часів підготовлений бункер для роботи вищого політичного та військового керівництва, тоді радянської республіки, в умовах атомного нападу", – заявив Азаров російським ЗМІ.

До цього він додав, що бункер захищений навіть від прямого влучення ядерного боєприпасу, складається з кількох приміщень і налічує кілька таємних виходів.

Джерела видання у владних структурах наголосили, що ніхто й ніколи не розповідав деталі про цей об'єкт, бо ця інформація є держтаємницею та за її розголошення передбачено кримінальну відповідальність.

"Єдине, що можна сказати, – центрів управління та прийняття рішень в Україні кілька. Росіяни можуть знати про характеристики лише тих, які будувалися за радянських часів. Бункери справді здатні витримати пряме влучення ядерним боєприпасом. Треба визнати, що озброєння з кожним роком удосконалюється, але ніхто, на щастя, не перевіряв міцність подібних об'єктів. Крім того, в якому з об'єктів працюватиме президент того чи іншого дня – цього до останнього практично ніхто не знає", – розповіли джерела серед силовиків.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення