Росія планує операцію на Місяці

 ТАСС

Як повідомляє ТАСС пріоритетним напрямком пілотованих програм для Росії в найближчі 10-20 років є дослідження Місяця. Розробляється перспективний транспортний корабель нового покоління, найближчим часом почнеться розробка інших елементів місячної програми. Пілотовану експедицію на поверхню Місяця планується здійснити до 2030 року.

"На рівні космічних агентств зроблено висновок про доцільність створення міжнародної навколомісячної платформи, яка може бути корисною при реалізації місячної програми, а також на шляху до астероїдів і Марса", – додав президент корпорації "Енергія" .

РКК "Енергія" з 2009 року розробляє новий пілотований корабель, призначений у тому числі для польотів на Місяць. Очікується, що він замінить кораблі серії "Союз" і зможе доставляти до шести осіб на низьку навколоземну орбіту або до чотирьох – на Місяць.

Спочатку планувалося, що перший безпілотний запуск відбудеться в 2015 році, а пілотований – в 2018-му. Потім терміни зрушилися відповідно на 2021 і 2023 роки.

Раніше глава держкорпорації "Роскосмос" Ігор Комаров заявляв, що на рубежі 2028 і 2029 років Росія планує безпілотне відвідування Місяця, а політ з висадкою космонавтів відбудеться в 2029-2030 роках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення