Росія починає використовувати у Сирії страшну зброю (відео)

За повідомленнями сирійських урядових ЗМІ і МО Росії, в результаті наступальних операцій сирійських ВС, підтриманих іранськими інструкторами, бійцями ліванської Хезболли і добровольцями з країн СНД і Іраку, від бойовиків були звільнені кілька важливих у тактичному плані територій на півночі країни і райони, що примикають до Дамаску .

Наступ підтримується постійними ударами з повітря силами російської авіації. В ході боїв було зафіксовано використання сирійськими військами ударів важкої вогнеметної системи (ТОС) «Солнцепек», виробленої в Росії.

«Солнцепек» застосовує реактивні снаряди, головна частина (30 кг) яких заповнена запальним речовиною або термобарической сумішшю. Ці суміші утворюють аерозольну хмару, яка при підриві створює ефект об'ємного вибуху. Газ проникає всюди, і від одного залпу «Солнцепек» можлива суцільна поразка противника на площі до 4 га, що рівносильно підриву ядерного боєприпасу сверхмалой або малої потужності. Про поставки «Солнцепека» військам Асада офіційно не повідомлялося. Сьогодні це озброєння, крім РФ, мають Казахстан, Азербайджан та Ірак. У військових операціях проти бойовиків використовуються також системи залпового вогню.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення