Росія поклала відповідальність на Ізраїль за теракти в Єрусалимі

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН по Близькому Сходу, поклав на Ізраїль відповідальність за теракти в Єрусалимі, а також на інших «окупованих територіях»

«Ізраїль, як окупуюча держава, несе першочергову відповідальність за стан справ на Західному березі річки Йордан, в тому числі, в Східному Єрусалимі», - підкреслив Чуркін.

Крім того, в кінці минулого тижня один з ватажків ХАМАСу Халед Машаль провів телефонну розмову з заступником міністра закордонних справ і спецпредставником президента РФ по Близькому Сходу і країнам Африки Михайлом Богдановим.

Згідно з повідомленням агентства Palestine-info, Машаль докладно розповів Богданову «про напади окупаційного режиму і його поселенців на палестинський народ і випадках холоднокровних вбивств палестинських жінок і дітей.Як зазначив ватажок ХАМАСу, ці дії, а також «спроби розділу Аль-Акси і іудаїзації Єрусалиму, стали причиною нинішньої повстання палестинського народу». Халед Машаль закликав Росію використовувати свій міжнародний авторитет і домогтися від ізраїльського керівництва «припинення агресії проти палестинців і їх святинь».

За повідомленнями палестинського агентства, Богданов висловив заклопотаність ситуацією і пообіцяв, що Москва докладе необхідних зусиль в даному питанні.

На відкриту солідарність кремлівського керівництва з арабськими терористами, а також підтримку ХАМАСу з боку московського МЗС звернув увагу, зокрема, російський публіцист і громадський діяч, депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський у статті під заголовком «Тероризм, не хвилюйтеся Кремль».

Слід зазначити, що всі повідомлення про теракти в Ізраїлі в державних ЗМІ РФ витримані в яскраво вираженій антиізраїльській тональності, відповідної радянським штампам про "сіоністських окупантів" і "героїчне палестинському народі, провідному справедливу боротьбу проти ізраїльських агресорів".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення