Росія посилено заселяє Крим росіянами – Тука

 СЕГОДНЯ

Нарощуючи військову присутність в окупованому Криму, Росія має намір змінити демографічний склад цілого регіону, заселяючи його росіянами. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає прес-служба відомства.

За його словами, це може стати загрозою не тільки з точки зору можливої агресії Росії на материкову частину України, а й з точки зору змін етнічного складу населення даного регіону.

"Величезне питання – збільшення військового потенціалу Росії на території Криму. Росія завозить велику кількість кадрових військових. Зрозуміло, що сім'ї переїжджають до Криму жити разом з військовими. Переїжджають не на день і не на два. Таким чином Росія повторює кроки Радянського Союзу – штучно змінює демографічний склад цілого регіону. Це неприпустимо. Це грубе порушення міжнародного законодавства", – сказав Тука під час щорічної зустрічі з європейськими партнерами в рамках діалогу з прав людини між Європейським Союзом і Україною.

Крім того, як підкреслив чиновник, Росія блокує можливість українцям на окупованих територіях вивчати українську мову, читати українську літературу та історію, блокуючи сайти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення