Росія поставила до Сирії зенітні ракетні системи - головнокомандувач ПКС РФ

 Lenta.ru

Російська сторона поставила до Сирії зенітні ракетні системи (ЗРС) з метою запобігання можливих викрадень бойових літаків, а також для попередження відповідних ударів. Про це в інтерв'ю «Комсомольській правді», опублікованому в четвер, 5 листопада, заявив головнокомандувач ВПС РФ генерал-полковник Віктор Бондарєв.

«Ми прорахували всі можливі загрози. Ми туди поставили не лише винищувачі, штурмовики, бомбардувальники, вертольоти, але і зенітні ракетні системи. Бо можуть бути різного роду форс-мажорні обставини. Припустимо, угон бойового літака на території суміжної з Сирією держави і нанесення удару по нам. І до цього ми повинні бути готові», - сказав він, відповідаючи на питання про підготовку до операції в Сирії.

Раніше, 4 листопада, помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд звинуватила Росію в намірах розмістити наземну артилерію в Сирії. «Росія ухвалила рішення розмістити наземну артилерію, і це ще більше погіршує ситуацію у провінціях Хама і Хомс», - сказала вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення