Росія пригрозила Ізраїлю у Сирії - ЗМІ

Росія попередила Ізраїль, що часи свободи дій ізраїльської авіації в Сирії закінчилися, стверджує ліванське видання «Ад-Дияр» Про це повідомляє Курсор

За версією цієї газети, Росія заявила, що може застосувати свої зенітно-ракетні комплекси наступного разу, коли ізраїльські літаки будуть бомбити цілі на сирійській території.

Згідно з цією інформацією, якщо ізраїльські літаки «наблизяться до певних районів», то Росія може застосувати ЗРК С-300 або С-400, розгорнуті в Сирії. Газета передає, що Москва порадила Ізраїлю бомбити партії зброї для «Хезболли» на ліванській, а не сирійській території. «Ад-Дияр» не приводить джерела своєї інформації. Загроза застосувати С-300 або С-400 проти ізраїльської авіації виглядає сумнівною.

Нагадаємо, в ніч на 17 березня літаки ВПС Ізраїлю завдали ударів по цілях в Сирії. Сирійські ППО випустили по них кілька зенітних ракет, одна з яких полетіла в бік території Ізраїлю, через що спрацювали сирени повітряної тривоги. Ракету збила система протиракетної оборони «Хец-2». Ізраїльський уряд мало не вперше визнав, що бомбив Сирію з метою знищити вантаж зброї для терористів «Хізбалли».

Сирія стверджувала, що ППО збили один літак і підбили ще один, але Ізраїль категорично спростовує ці твердження. Після інциденту МЗС РФ запросив посла Ізраїлю в Москві для обговорення ситуації в Сирії. На цьому тлі з'явилися чутки про те, що Росія вимагає від Ізраїлю припинити удари по сирійській території. Про це заявив представник Сирії в ООН Башар Джаафарі. Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман, зі свого боку, сказав, що сирійські засоби ППО будуть знищені, якщо ще раз обстріляють ізраїльські літаки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення