Росія скинула з безпілотника хімічну зброю в Маріуполі: стало відомо про стан постраждалих (відео)

У Маріуполі Донецької області окупанти використовували проти військових і цивільних невідому отруйну речовину. Її російські військові скинули з безпілотника. Про це повідомив "Азов" в Telegram.

У постраждалих є дихальна недостатність і вестибуло-атактичний синдром (провокує збій у роботі судинної системи). InformNapalm повідомляє, що міг бути застосований бойовий отруйний газ Зарін.

"11 квітня близько 20:00 російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА", - зазначили в "Азові".

Лідер "Азова" Андрій Білецький у своєму Telegram-каналі повідомив подробиці.

"Росіяни нанесли удар хімічною зброєю по Маріуполю, по заводу "Азовсталь", по фортеці українській бійців, по фортеці азовців. Якщо говорити про практичну сторону удару - вона невелика. Троє людей мають чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків", - розповів він.

За словами Білецького, такі дії Росії свідчать про її боягузство.

"Вони не можуть взяти Маріуполь, не можуть взяти азовців, не можуть взяти українських захисників. Вони впадають у відчай і їм нічого не залишається, як використовувати невибіркову заборонену зброю", - наголосив він.

У Росії підтвердили використання хімічних військ проти українських військових.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення