Росія стягує війська до українського кордону: з'явилися фото танків та самохідної артилерії

Нові супутникові фотографії, зроблені в понеділок 1 листопада, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову збирає війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Як повідомляє видання POLITICO, нові зображення, зроблені Maxar Technologies, показують скупчення бронетанкових підрозділів, танків і самохідної артилерії разом із сухопутними військами біля російського міста Єльня поблизу кордону з Білоруссю. Підрозділи, які почали рухатися наприкінці вересня з інших районів Росії, де вони зазвичай базуються, включають елітну 1-у гвардійську танкову армію.

Тим часом новий аналіз, проведений у понеділок, показує, що техніка 4-ї танкової дивізії Росії була переміщена в райони Брянська та Курська поблизу північного кордону України. Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У та самохідною артилерією.

У цьому районі також були помічені елементи 1-ї гвардійської танкової армії.

"Армія орієнтована на проведення операцій на всіх рівнях бою, від боротьби з повстанцями до механізованої війни", – йдеться в аналізі.

Зазначається, що зазвичай це перша ланка, яка отримує новітнє обладнання, а також розглядається як основне формування для випробування нового обладнання та тактики.

Згодом частина російських військ повернулися на свої бази, залишивши значну частину свого спорядження на плацдармах уздовж українського кордону.

"Нам відомо про публічні повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України, але ми поки не можемо говорити про наміри Росії", – відповів на це речник Пентагону підполковник Антон Семельрот.

Також у мережі з'явилися відео російської техніки. З опублікованих кадрів незрозуміло, звідки у куди саме транспортується техніка, можливо, це так звана психічна атака з боку російської пропаганди, та спроба РФ натиснути на США, але недооцінювати загрозу не варто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення