Росія таємно випробувала нову ракету – ЗМІ

 СЕГОДНЯ

Росія таємно провела успішні випробування ракети класу "земля-повітря" з рекордною дальністю. Про це повідомив канал CNBC з посиланням на анонімні джерела.

"За інформацією джерел, ракетна система С-500 успішно вразила ціль на відстані 299 миль (481 км), що, за оцінками США, на 80 км перевищує дальність будь-яких відомих випробувань", – йдеться в повідомленні.

Росія стверджує, що ЗРК С-500 здатний перехоплювати гіперзвукові ракети, безпілотні літальні апарати і літальні апарати, а також літаки F-22 і F-35.

Як наголошується, система С-500 розширить можливості Кремля щодо заподіяння високоточних ударів по декількох цілях. Росія також стверджує, що система здатна вражати об'єкти, які летять в навколоземному просторі, в 100 км над поверхнею Землі. У російському Міноборони і ВПК поки не озвучували, коли планують прийняти на озброєння С-500.

Раніше повідомлялося, що крилата ракета необмеженої дальності, яку продемонстрував російський президент Володимир Путін в ході послання Федеральним зборам, насправді не працює, тому що не пройшла випробування.

Втім, це не завадило Росії похвалитися запуском гіперзвукової ракети "Кинджал" і заявити, що в ході випробування нібито підтвердилися її тактико-технічні характеристики і тимчасові показники.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення