Росія відправила на Донбас "гумконвой" з технікою для радіаційного захисту

Сьогодні вранці російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (шістдесятого), так званого, «гуманітарного конвою», у складі якого слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби України

Оскільки переміщення т.з. «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Загалом з 5.50 до 6.30 через російський пункт пропуску «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувало 15 автомобілів т.з. «гумконвою». Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування.

Особливістю даної колони є те, що у її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може відноситися до категорії «гуманітарного» вантажу першої необхідності.

Друга колона т.з. «гумконвою» через пункт пропуску «Донецьк» (РФ) станом на 9.00 21 лютого державний кордон не перетинала.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення