Росія вимагає вигнати Естонію з ООН

 СЕГОДНЯ

Заступник голови комітету Державної Думи РФ з освіти і науки Борис Чернишов вважає, що Естонію слід виключити зі складу Організації Об'єднаних Націй.

З відповідною пропозицією він звернувся до генерального секретаря ООН Антоніу Гутеррешу після того, як голова республіки Керсті Кальюлайд виступила проти навчання в естонських школах російською мовою, назвавши це загрозою існуванню естонської мови і культури, і закликала перевести навчання в усіх школах державною мовою.

"Усі особи, які ненавидять росіян і російську культуру, прагнуть принизити і розтоптати одну з найбільших мов, можуть виявитися не тільки на лаві підсудних Гаазького трибуналу, а й потрапити на найстрашніший суд – суд історії. Я прошу Вас виключити Естонію зі складу ООН" , – наводить його слова прес-служба Ліберально-демократичної партії Росії, яку він представляє в Держдумі.

Російський депутат назвав заборону на вивчення російської мови геноцидом російськомовного населення і висловив надію на те, що в ООН застосують заходи щодо Естонії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення