Росія висловились з приводу виборів в ДНР і ЛНР

 УНН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що проведення виборів у «ЛНР» та «ДНР» 18 жовтня та 1 листопада не є порушенням мінських домовленостей, адже в них не вказано дати.


«Почитайте, що зараз пишуть в Німеччині, у Франції, в Америці, в тій же Україні, хто порушує мінські домовленості. Це ж не означає, що це є добросовісним викладом позиції, - зазначив глава МЗС РФ. Зараз говорять, що якщо проведуть вибори в Донецьку і Луганську 18 жовтня і 1 листопада, це буде порушенням мінських домовленостей. Але, по-перше, в мінських домовленостях ніякої дати виборів немає, в них міститься кілька положень, які давним-давно грубо порушені українським урядом», - зазначив Лавров


Крім того, з його слів, 12 березня закінчився термін введення в дію закону про особливий статус Донецька і Луганська. Для цього мала бути прийнята спеціальна постанова з позначенням територій, на які цей закон поширюється.



Водночас світова громадськість і українська сторона наполягають, що проведення терористами своїх псевдовибів суперечить Мінським домовленостям.



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення