Росія влаштує демарш, і на людях це сильно позначиться - соціолог

 FaceNEWS

Пересічний українець відчує на собі не зону вільної торгівлі України з ЄС, а демарш, який влаштує РФ. Про це в інтерв'ю FaceNews розповіла директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Я думаю, що вони відчують не так зону вільної торгівлі, скільки, очевидно, що Росія влаштує демарш, і люди це відчують на собі, причому дуже сильно. Особливо в тих регіонах, які більше орієнтовані на торгівлю з Росією, і ця торгівля і досі йде. Очевидно, що буде блокада. Для Росії це ще один спосіб підняти людей.

Всі говорять, що значна частина наших підприємств не в змозі до того часу змінити торгових партнерів, мається на увазі, звичайно, Росія, і значна частина не зможе використовувати можливі перспективи європейської торгівлі з Європейським союзом. Тому що для цього все-таки потрібно мати більш розвинену промисловість. І тому зараз більш завбачливі шукають інші ринки в Азії, на африканському континенті. А Росія, як тільки запрацює зона вільної торгівлі, очевидно, буде блокувати процес торгівлі з собою», - заявила Бекешкіна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення