Росія засудила чотирьох кримських татар до 7 і 5 років тюрми

 Крим.Реалії

Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському місті Ростові-на-Дону виніс вирок кримчанам, яких звинуватили в створенні терористичної групи. Суддя дав 7 років в'язниці жителю Севастополя Руслану Зейтуллаєву. Його російська влада називає організатором осередку ісламського руху "Хізб ут-Тахрір". Ще троє членів осередку Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Примов отримали по п'ять років виправної колонії.

Суд над татарами почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в окупованому Севастополі та звинуватили в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір". У Росії вона заборонена з 2003 року. Верховний суд РФ включив її у список об'єднань, названих "терористичними".

Вирок суддя зачитав сьогодні упродовж 15 хвилин. Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдними версії слідства і вказав на відсутність доказів звинувачення кримчан.

Міністерство закордонних справ України заявило протест у зв'язку з незаконним засудженням на території Росії чотирьох кримських татар.

"Цинізм держави-окупанта: Умерова звільнили з лікарні і одночасно незаконно засудили чотирьох кримських татар до 7 і 5 років ... Висловлюємо протест у зв'язку з незаконними вироками. Вимагаємо від РФ припинити репресії проти кримських татар", - написала речник відомства Мар'яна Беца в Twitter.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення