Росія згодна на поліцейську місію ОБСЄ

 Лівий берег

Росія згодна на розміщення збройної місії ОБСЄ лише на лінії розмежування сторін на Донбасі, а не на кордоні РФ і України. Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи підсумки телефонної розмови у "нормандському форматі".

"Мова йде про лінію розмежування - лінію, яка проходить між силами ополченців і Збройними силами України", - сказав він.

Пєсков також заявив, що на розміщення такої місії ОБСЄ потрібна згода сепаратистів.

"У Мінських домовленостях все написано щодо контролю над кордоном, і черговість теж прописана, тому тут нічого обговорювати", - додав Пєсков.

Нагадаємо, про те, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії під час телефонної розмови висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і домовилися про консультації з цього питання, повідомила прес-служба президента України.

Прес-служба президента Росії Володимира Путіна повідомила про цей аспект переговорів так: "Обговорювалися питання політичного врегулювання ситуації на південному сході України. Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир'я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення Спільного центру з контролю і координації".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення