Росіяни на світанку вдарили "Іскандерами" по Харкову: одну дитину вбито, ще поранене 11-місячне маля

Сьогодні близько 07:00 Харків був атакований ворожими ракетами. Є інформація про влучення у Київському та Основ'янському районах міста. Поліція Харківської області повідомляє, що у місті зафіксовано два прильоти. Попередньо, це ракети типу "Іскандер".

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що під завалами може перебувати дитина. На жаль, дитину під завалами житлового будинку знайшли - мертвою. Харківські телеграм-канали повідомляють, що хлопчику було лише 10 років. За останіми даними, відомо вже про 20 поранених внаслідок ранкового російського удару.

Повітряну тривогу в області на момент перших повідомлень про удари оголошено не було. Тривога тривала з 06:48 по 07:21.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок двох ранкових ударів окупантів по Харкову до медиків екстреної медичної допомоги звернулися 9 цивільних, серед постраждалих - дитина 11 місяців.

"Наразі рятувальники ліквідовують наслідки влучань, загорання авто, розбирають завали будівель", – зазначив Синєгубов.

Терехов повідомив, що удари ворога прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі Харкова, в одному випадку - по житловому будинку.

Житель Харкова Євгеній Романенко знімав квартиру у будинку, який пошкодило внаслідок обстрілу.

"У мене щось з вухом, кров, і трохи уламками скла зачепило. Ми спали, прокинулися від шквалу уламків, в один бік їх мільйон було: уламки, камінці, стіни, вода, пожежа навпроти. Кута нашого будинку просто нема. Квартири немає взагалі: все розбилося, поки не знаю, в голові просто істерика. У моєї дівчини сьогодні день народження, тільки купив комп'ютер. Ми знімали квартиру, не знаю, як тепер жити, усі речі в мотлох, техніка. Головне, що всі живі", — розповів "Суспільному" Євгеній.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення