Російські бойові кораблі з Криму прямують у бік Сирії (фото)

Росія направила до берегів Сирії два фрегата Чорноморського флоту "Адмірал Макаров" і "Адмірал Григорович" з крилатими ракетами "Калібр-НК" на борту.

Кораблі вийшла з порту окупованого Росією Севастополя. Станом на 9 ранку 28 лютого кораблі пройшлитурецькі протоки Босфор і Дарданелли в напрямку Середземного моря, передає "Інтерфакс".

"Фрегат "Адмірал Макаров" та "Адмірал Григорович", оснащені високоточною зброєю ракетним комплексом" Калібр-НК ", здійснюють плановий перехід з Севастополя в далеку морську зону, де увійдуть до складу сил постійної угруповання Військово-Морського Флоту в Середземному морі", – розповів офіційний представник ЧФ Олексій Рульов.

Він додав, що в ході переходу екіпажі кораблів провели навчання на полігонах бойової підготовки флоту в Чорному морі.

"Третій фрегат ЧФ даної серії – " Адмірал Ессен ", виконує завдання в Середземному морі з грудня 2019 року", – зауважив Рульов.

Відзначається, що фрегати "Адмірал Макаров" і "Адмірал Григорович" раніше неодноразово брали бойове участь біля берегів Сирії.

Нагадаємо, Сирія атакувала Туреччину в Ідлібі й отримала відповідь. Також російські ЗМІ стверджують, що турецькір підрозділи в Ідлібі "обстрілюють позиції сирійської урядової армії та російські літаки"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення