"Російські фашисти створюють гуманітарну катастрофу", - мер Маріуполя

Мер Маріуполя Вадим Бойченко каже, що російська армія перешкоджає постачанню та відновленню електроенергії, води і тепла.

"Вони перешкоджають постачанню продовольства, створюють нам блокаду, як в колишньому Ленінграді. Свідомо протягом семи діб вони руйнували критично важливу інфраструктуру життєзабезпечення міста. У нас знову немає світла, води та тепла. Військові путінської орди постійно обстрілюють місто і не дають вивезти поранених, жінок та дітей", - додав Бойченко.

Він додав, що влада робить все, щоб у найкоротший термін відновити критичну інфраструктуру міста.

"Працюємо з міжнародними інституціями для того, щоб створити "зелений коридор" для гуманітарної місії. Працюємо, щоб забезпечити режим тиші для відновлення електропостачання. В той час, Маріуполь залишається під обстрілами, страждають жінки, діти та літні люди. Нас знищують як націю. Це – геноцид українського народу. Ці лицеміри прийшли "рятувати" російськомовних громадян Маріуполя та регіону. А влаштували винищення українців – маріупольців російського, українського, грецького та іншого походження", - підкреслив Бойченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення