Російські кораблі з'явилися поруч з комунікаціями США - джерело

 The New York Times

Міністерство оборони США стурбовано появою російських кораблів і підводних човнів у водах, де пролягають оптоволоконні кабелі, що забезпечують США інтернетом і телефонним зв'язком. Про це повідомляє в неділю, 25 жовтня, Нью-Йорк Таймс з посиланням на інформовані джерела.

У Пентагоні, за інформацією видання, побоюються, що в разі зростання напруженості або виникнення конфлікту між двома країнами кабелі можуть бути пошкоджені російськими військовими для того, щоб залишити владу і громадян західних країн без зв'язку.

Пентагон і розвідувальні відомства США, як стверджує The New York Times, тримають інформацію про дану погрозу суворо засекреченою і не обговорюють її публічно. Вашингтон, за відомостями газети, не розкриває способи стеження за російськими кораблями і методи, за допомогою яких буде відновлюватися зв'язок у разі пошкодження кабелів.

Джерела у ВМС США і розвідці підтвердили інформацію про збільшення активності російського флоту в Північному морі, Північно-Східної Азії і біля берегів Сполучених Штатів.

«Рівень активності порівняємо з тим, що ми бачили в часи холодної війни», - зазначив, у свою чергу, джерело в дипломатичних структурах ЄС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення