Російські розвідники прибули на підмогу бойовикам "ДНР", – Тимчук

 Канал 24

На окуповану територію Донеччини прибули російські офіцери-розвідники. Планується, що вони повинні підвищити ефективність роботи військових розвідників бойовиків "ДНР".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Він уточнив, що група офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Росії прибула в перший армійський корпус "ДНР".

Тимчук зазначив, що головна причина прибуття цієї групи російських військових на Донбас –різке зниження кількості і якості видобутої інформації останнім часом (протягом травня-червня цього року).

На думку фахівців з РФ, "військова розвідка ДНР" стала поступово втрачати свої "агентурні позиції" в районах та містах дислокації штабів, командних пунктів та пунктів управління сил АТО, які, на думку представників російського ГРУ, повинні перебувати під постійним наглядом і контролем,

– мовиться у повідомленні.

Натомість представники керівництва "військової розвідки ДНР" на своє виправдання вказали основною причиною зниження ефективності роботи різку активізацію контррозвідувальних заходів СБУ на прифронтовій території, підконтрольній Україні.

Проте, на думку офіцерів ГРУ, причинами неефективності роботи розвідників бойовиків є низка факторів, пов'язаних з низьким рівнем професіоналізму самих співробітників "розвідки ДНР" – недбалість у роботі офіцерів-кураторів, недотримання конспірації як агентами, так і їх кураторами (в тому числі використання відкритих каналів зв'язку) та інше.

Відтак, прибулі російські фахівці зажадали "посилити" роботу з кадрами і агентурою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення