Російські війська не припиняють підготовку до великої війни

 Канал 24

На фронті існують всі передумови для початку бойових дій на окремих ділянках, і насамперед, зберігається напруженість та постійні перестрілки в районі Авдіївки.

Про це в своїй статті пише Юрій Бутусов.

На його думку, слід вибити противника з передмістя і взяти під контроль Ясинуватську розв'язку.

"Це радикально змінить обстановку в цьому районі – загрозу для міста буде усунуто, й одночасно ми ліквідуємо для противника можливість маневру по фронту в районі Донецьк-Горлівка, повністю перекриємо рокадну дорогу, що має важливе оперативне значення для російських військ",– мовиться в статті.

На думку Бутусова, тут "розведення" можна здійснити тільки силою, тому що здати Авдіївку українські війська не можуть, а російські окупаційні війська, у разі відходу, будуть змушені відкотитися в Ясинувату.

"Проблемною зоною є виступ лінії фронту в районі Слов'яносербська. У цьому районі під час "перемир'я" 2014-го противник захопив значну територію в районі 31-го і 32-го блокпостів. Цей виступ росіяни зайняли за лінією, визначеною Мінськими угодами. І цей виступ створює загрозу для українського фронту. "Розведення" сторін тут у принципі неможливе – адже російське командування на цій ділянці порушило дипломатичні домовленості. Саме перебування російських підрозділів на виступі – це вже порушення Мінських угод. І щоб забезпечити припинення вогню, тут доведеться добитися відступу російських підрозділів", – мовиться в статті.

Також гарячою точкою залишається район Світлодарська і Дебальцевська дуга, зазначає Бутусов.

"Постійні вогневі контакти й обстріли відбуваються в районі Горлівки. Противник не відмовляється від намірів відкинути наші підрозділи. Тривають бої в районі Зайцевого – контроль над цим селом і висотами в цьому районі має важливе оперативне значення. Бойові дії в районі Широкиного тривають, і російське командування продовжує обстріли та спроби прощупати наші бойові порядки силами невеликих груп піхоти",– зазначає журналіст.

"Насправді російські окупаційні війська не припиняють підготовку до великої війни. По всьому фронту противник веде будівництво оборонних споруд і підготовку до зими. На жаль, ця робота ведеться в набагато більшому обсязі, ніж це роблять українські війська, виділяється помітно більше будівельних матеріалів та інженерної техніки", – мовиться в статті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення