Російські військові грабують людей, які тікають з Алеппо – журналіст (відео)

 СЕГОДНЯ

Евакуація з східного Алеппо супроводжується проявами насильства та жорстокості з боку іранських і російських військових, які контролюють блокпости на виїзді з цієї частини міста. Про один з таких випадків розповів сирійський журналіст Монзер Етакі, який кілька днів тому залишив східне Алеппо в рамках евакуації.

"У понеділок, 19 грудня, ми отримали дозвіл на евакуацію, я захворів, поки жив всі ці дні в машині, люди навколо палили свої речі, щоб зігрітися. Я потрапив до одного з автобусів, але на одному з блокпостів російський офіцер забрав у мене ноутбук, дрон, камеру. Після цього нас відпустили, і ми доїхали до нульової зони – нейтральної території", – розповів він.

За словами журналіста, деякі повстанці досі залишаються в східному Алеппо разом зі своїми родинами.

"Але є ще деякі цивільні, які залишаються в Алеппо, вони хочуть бути евакуйовані разом з опозиційними бійцями, тому що не довіряють росіянам і іранцям, які проводять евакуацію. Вони хочуть, щоб їх захистили, але ООН і Червоний Хрест, які спостерігають за евакуацією, не можуть надати захист. Вони не можуть перешкодити арештам людей", – сказав журналіст.

Раніше повідомлялося, що під час евакуації з Алеппо невідомі спалили автобуси для вивезення людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення