Російські військовослужбовці дезертирують з "ДНР/ЛНР" - розвідка

У зв’язку з погіршенням умов несення служби та забороною звільнення військовослужбовців, у підрозділах 1 та 2 АК ЗС РФ продовжується дезертирство. 24 січня 2017 року відмічено факт дезертирства військовослужбовця (громадянин РФ) 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК до Ростовської області Росії. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Обстановка в районі проведення АТО залишається складною. На фоні нарощування т.зв. “правоохоронними органами ДНР” на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей заходів з посилення контррозвідувального режиму, російська сторона активізувала роботу з приховування своєї присутності на Сході України.

Командуванням російських окупаційних військ здійснюється комплекс заходів, спрямованих на попередження можливого витоку інформації.

З метою недопущення оприлюднення в ЗМІ та поширення інформації щодо реальної кількості втрат особового складу в 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, співробітниками т.зв. МДБ “ЛНР” вживаються заходи з попередження витоку даної інформації від посадових осіб військових підрозділів. Особлива увага приділяється порядку організації доставки вбитих та поранених до військових шпиталів та моргів.

Через небажання приймати участь у бойових діях особовий склад 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ імітує погане самопочуття та масово звертається до медичної служби зі скаргами на стан здоров’я. Через високий рівень “захворюваності” боєздатність окремих підрозділів полку знаходиться на низькому рівні. Командування окупантів висловило недовіру до працівників медичної служби та підозру в корупції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення