Російські взуттєві мережі Centro і Plato йдуть з українського ринку

У всьому винна криза і низька купівельна спроможність

"Всі свої магазини вони повинні були закрити до 1 серпня, але цей період затягнувся", - повідомив ЛІГА.net колишній співробітник мережі, що побажав залишитися неназваним. Він додав, що мережа ще не розплатилася з усіма своїми партнерами.

Підтвердження можна знайти в Держреєстрі судових справ. Наприклад, наприкінці травня Господарський суд Києва зобов'язав компанію Трейдшуз (управляє Centro, ЦентроОбувь) повернути близько 1,5 мільйонів гривень заборгованості компанії Аве-Плаза (управляє однойменним харківським ТЦ).

Centro - це найбільша українська взуттєва мережа, в магазинах якої продавалася недорога молодіжна взуття. У 2013 році мережа керувала близько 120 торговими точками, а на початок 2016 року - близько 100. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції, кінцевими бенефіціарами компанії Трейдшуз виступають росіянин Анатолій Гуревич і литовець Гедрюс Пукас.

Видання повідомляє, що проблеми українського підрозділу можуть бути пов'язані з труднощами, які переживає російський бізнес мережі, де магазини працюють під брендами Centro, ЦентроОбувь.

Centro - це вже другий приклад відходу з українського ринку недорогий взуття. Компанія MTI закриває мережу Plato, повідомили в прес-службі дивізіону взуття та одягу MTI.

"У серпні цього року будуть закриті всі магазини мережі, крім київського Plato у ТЦ Городок, який буде продовжувати роботу в форматі outlet. Крім того, продовжує свою роботу інтернет-магазин plato.ua", - повідомила Наталія Андрющенко, керівник відділу розвитку та експлуатації дивізіону взуття та одягу MTI.

На початок 2016 року компанія управляла 26 магазинами цього бренду. Основна причина закриття мережі незадовільні фінансові результати, повідомили в прес-службі.

Кілька років тому MTI вже роздумувала над долею Plato, і одним з варіантів було перетворення мережі в стоковий магазин флагманської мережі компанії - Intertop. Але згодом рітейлер вирішив істотно не змінювати концепцію мережі, а відкривати магазини Intertop Outlet.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення