Російських найманців спалюють у мобільних крематоріях, – екс-глава "ДНР"

 Канал 24

Колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що представників російських приватних військових компаній в Сирії в разі загибелі спалюють на місці в мобільних крематоріях.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі "Вконтакте".

"Більшу частину допоміжних операцій в Сирії здійснюють не кадрові військові, а найманці з ПВК (приватна військова компанія). За наявними даними, тепер тим, хто вступає в ПВК, перед відправкою до Сирії включають в контракт пункт, в якому найманець, в разі загибелі, заздалегідь погоджується на кремацію тіла прямо на місці. "Немає тіла – немає справи" – цей древній принцип російського слідства креативно застосовується на військовому поприщі. Що сказати? Такого цинізму, мабуть, в нашій країні ще не було ніколи", – мовиться у повідомлення бойовика.

Зазначимо, що український журналіст Юрій Бутусов прокоментував пост Стрєлкова. Він вказав на ймовірність того, що найманців з російських ПВК також спалюють у мобільних крематоріях на окупованому Донбасі.

"Які дивні подробиці військових операцій РФ з часом стають надбанням гласності! Виявляється, інформація про мобільні крематорії для утилізації знищених російських найманців – це зовсім не пропаганда і не чутки. Треба ж. Я думав, що все-таки це якесь перебільшення, ну все-таки ж 21-е століття... Але офіцер ФСБ Ігор Стрєлков-Гіркін, який розв'язав війну на Донбасі, колишній "міністр оборони ДНР", зрозуміло, про порядки в російській армії і спецслужбах обізнаний дуже добре. Адже сам Гіркін також командував зібраним із найманців загоном ФСБ "Крим", і знає про всі нюанси контрактів російських ПВК – приватних військових компаній", – написав Бутусов.

Він зазначив, що Гіркін написав про Сирію, але "якщо контракти на спалювання тіл убитих найманців діють в Сирії, то можна припустити, що і під час війни в Україні правила діють ті ж самі".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення